tisdag, februari 25, 2020
Home Blog

Artikel i Svenska Journalen

0

I april numret av Svenska Journalen, Läkarmissionens tidning finns en artikel om Hang on Hangers.

Mini lån

0
Moew and lek
Moew and lek

Känner ni igen Lek? Hon har figurerat flera gånger på min egen blog 50+ i Bangkok. För några år sedan erbjöd jag henne att lära sig göra galgar men det var då hon kämpade med bröstcancer och kunde inte arbeta alls.

Nytt år fyllt med nya utmaningar

1
Khun Lek firar Jul
Khun Lek firar Jul

Nytt år fyllt med nya utmaningar ….största utmaningen för mig blir att blogga mer aktivt,både här på denna blog men också på min privata blog 50+ i Bangkok.

Petra och Amanda startar Hang On UF

1
Petra på Loppis i slummen
Petra på Loppis i slummen

Petra och Amanda är två Göteborgstjejer som läser sista året på gymanasiets Ekonomiprogram. Vilket innebär att de ska starta ett eget UF företag. UF=Ung Förtagsamhet

Petra och hennes familj har bott här i Bangkok under en ganska lång period.  Så hon känner till Hang On Hangers  och det är kanske inte så konstigt att hon kom att tänka på galgar den dag hon och Amanda skulle börja bygga upp sitt UF företag.

Vi i Hang on Hangers  är otroligt glada och förväntasfulla inför detta sammarbete…det ska bli så spännade att få följa HANG ON UF och tjejernas arbete som förhoppningsvis ska generera i att vi kan erbjuda ännu fler unga kvinnor att börja göra galgar. Tjejer hjälper tjejer!!!

Loppis_i_slummen_003[1]

En ännu yngre Petra som var med och hjälpte till då vi anordnade en loppis i slummen för en del år sedan.

Tredje gången gillt….

2
ploys new smile
ploys new smile

Ploys tänder har varit en låång och återkommande historia….den började redan i Jan 2010, då hon hade fruktansvärd tandvärk och då flesta av hennes stumpar drogs ut. Länk 50+ibkk
Sen har det fortsatt….hon kunde aldrig vänja sig vid de första proteserna…inte heller den andra.

När jag tagit upp frågan; -Varför vill du inte ha tänder? så har svaret varit,
– när jag fyller 25, då vill jag ha nya tänder.

Konstigt, kanske vi kan tycka men för henne har hennes tandlösa mun blivit en trygghet….hon ville inte vara attraktiv, hon ville inte ha någon pojkvän….om några dagar fyller Ploy 25 och nu var hon redo att ta detta steg.

Det handlar om så mycket mer än nya tänder och ett härligt leende….

ploys new smilea

det känns fantastiskt att se Ploy le igen….och jag önskar inget högre än att hon är beredd att sträcka på sig och våga visa att hon vacker och hon duger.

Ploy & Hok

Jag tror Ploys son, Hok 9 år, är minst lika lycklig som sin mamma…

Nya barngalgar

1
Kids camoflage
Kids camoflage

Här kommer några exempel på nya färger och mönster på barngalgar, det skulle vara kul att höra er åsikt…Vilken gillar du bäst??

Barn-caramel
Prickig-caramell

Kids wite-black
vit-grå-svart, en nygammal repris

Kids camoflage

Kamoflage….