Foom….en charmig kille

0
513

20140528_152518

Idag har vi träffat Foom och hans pappa det har varit planerat sedan länge…..Foom är bara hemma och hälsar på några dagar. Senast han var hemma var när han genomgick en operation, för att räta ut hans ben så småningom ska kunna lära sig gå. Nu ska han på återbesök för att förbereda nästa operation….och så ville han träffa mig och Moew. Vi blev genast upplysta om att vi var sena….han hade väntat och längtat, han älskar besök….Foom har koll på allt, han pratar oavbrutet och det är ingen tvekan om att han är en smart grabb.

Nu är det mer än fyra år sedan jag första gången träffade Foom….det var då hans mamma dök upp med honom på våra stickcafe. Så fort jag förstod att han inte är interlektuellt handikappad började jag leta efter en skola….hittade både en bra specialskola och svenska sponsorer som gjorde det hela möjligt. På den skolan har Foom varit elev i ca 2,5 år… men, idag går han tyvärr inte kvar av olika omständigheter. Han bor inte heller kvar i Bangkok utan har flyttat med sin farfar upp till norra Thailand där han inte har någon chans att gå i skola och inte heller få den träning han tidigare fick.

Jag hoppas vi tillsammans med Fooms mamma och pappa kan hitta en lösning så Foom får komma tillbaka till Bangkok och börja i sin gamla skola igen, få utveckas som andra barn och få den träning ha så väl behöver.

Här kan du läsa tidigare inlägg om Foom

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.