skip to Main Content

Galgar i ekologiska tyger….

är något vi verkligen skulle vilja göra mer av i framtiden. Jag tror absolut att det finns en marknad för det även om kunden får räkna med att betala en del mer.

Vi har sökt med ljus och lykta här i Bangkok men inte kommit speciellt långt….I Chinatown finns det inte en enda tyg knalle som vet vad ekologisk bomull är. När jag söker på google så kommer jag bara fram till försäljare som mjuka tyger och sådana kan vi inte använda eftersom vi river tyget, inte klipper.

Sen en tid tillbaka har vi hittat ett nytt ”Tyg Mecca”…lite norr ut från Chinatown….där bland alla indiska och muslimska tyghandlare hittade vi en skraltig trappa som ledde oss upp till en shop som bara säljer Natural Fabrics…vi har gjort några provgalgar och tycker de blev jättefina.

Jag önskar att vi bara kunde använda bomullstyger som är odlade utan en massa kemisk besprutning….som det är nu känner jag ofta att vi hjälper kvinnorna som gör galgarna till ett batter liv….men det är på bekostnad av andra kvinnors hälsa…eftersom de som plockar den besprutade bomullen de som I längden kanske får ett sämre liv.

beige galgar

Vi har många förfrågningar på enfärgade galgar…tre nyanser av brunbeige…

natural fabric

Vi försökte få reda på lite mer om vilka kreterier som krävs för att ett tyg ska få kallas ”Natural Fabric” men tyvärr fick vi aldrig något svar. Vi hade absolut ingen anledning att misstro försäljaren på något sätt för tygerna kändes faktiskt skönare och mer naturliga…priset var ju också därefter.

tyvärr finns det ingen hemsida till deras shop men här kommer adressen om någon skulle vilja göra ett besök.

SUMMIT,only Natural Fabrics, 362/18 2nd floor. PHAHURAD tel 02-623-6599

This Post Has One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top