skip to Main Content

Hok fyller 8 och vi firar Loy Kratong

Igår fyllde Hok 8 år….jag tror inte att det var någon av oss som kände hans mamma då han föddes, som ens kunde ana att han skulle bli en sån fin och väluppfostad kille som han faktiskt är.

Hans mamma var bara 15 då hon blev gravid med honom…fadern försvann snabbt så Hok har aldrig träffat honom. Hoks mormor avtjänade ett långt fängelsestraff så hans mammas mormor blev hans trygghet…men mycket har hunnit hända….. Ploy, hans mamma har sakta men säkert vuxit i sin föräldraroll med ett otroligt stöd från Moew, mormor har avtjänat sitt straff och lever ett bra liv….men mammas mormor dog för några år sedan. Livet går vidare och jag tror det kommer att gå bra för den här lille killen i fortsättningen också.

Hok 8 år

Paket och ”en peng” sen fick han välja glass åt alla i HoH till eftermiddagsfikat….

Loy

att sjösätta en kratong kan göras på många olika sätt….huvudsaken är att det finns vatten….nere i slumkvarteren finns i och för sig en del vattensamlingar men de är täckta av världens skräp så där flyter inget iväg. På kvällen var jag i Benjakitti Parken och sjösatte min kratong men på eftermiddagen fick vi fixa en nödlösning….en av plastbackarna som vi annars har galgar i fick bli vår lilla sjö!!

page

Ning har lite mer energi än jag så hon tillverkade själv sin kratong av en tillsågad bananstam, blad och blommor. Själv köpte jag en brödkratong…tänkte att fiskar och sköldpaddor ska ha något gott att mumsa på…

Varför firar vi Loy Kratong? undrar kanske en del av er.
Läs här

ByNikas travel blog

This Post Has 4 Comments

  1. Trevligt med födelsedagar, men inte har ni väl tid att fira alla barnen? Vi kommer i slutet av november och hoppas att vi ses. Vi kommer att ha en stor kasse med barnkläder, mest till baby. Sen blir det en och annan pryl till FAB ochså. Lite galgar vill jag ha med hem…..
    Gunilla

    1. Nej vi firar inte alla barn och inte alla som jobbar heller….då finge vi inte göra annat. Men med Hok känns det lite speciellt eftersom han kommer till lokalen varje dag efter skolan.

      Ska bli kul att få träffa er igen….hoppas ni är kvar då jag kommer tillbaka från Sverige den 29;e nov.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top