Mini lån

Känner ni igen Lek? Hon har figurerat flera gånger på min egen blog 50+ i Bangkok. För några år sedan erbjöd jag henne att lära sig göra galgar men det var då hon kämpade med bröstcancer och kunde inte arbeta alls. Nu har hon visat intresse igen och hon kommer ofta till galgstudion. Vi har inte haft behov av fler kvinnor som gör galgar för vi vill gärna att de som redan arbetar hos oss ska få möjlighet att göra så många galgar så det ger dem en full heltidslön (om de vill) innan vi tar in nya kvinnor.

Men med Lek är det lite speciellt, så nu tränar Moew upp henne och vi håller tummarna för att beställningarna ska rasa in så hon också får börja göra galgar. Fram till dess har hon fått ett minilån av oss för att kunna starta upp sin vilande tvättmedelsproduktion igen. läs här
Moew och lek

Lek blev överväldigad då vi förslog att vi kunde hjälpa henne att komma igång med tvättmedelsproduktionen. Det är ofta så otroligt små medel som  behövs men för den som varken har inkomst eller vänner att låna av känns det ibland helt omöjligt. Nu har hon fått ett lån/bidrag. hälften är ett bidrag från HoH och den andra hälften ska betalas tillbaka under 1 år.

Vi önskar Lek lycka till 🙂