Nu går det utför….

0
661

Jag är dålig på att hålla mig uppdaterad när det gäller valutans förändring. Men när jag nu skulle överföra galgpengar från vårt svenska konto till Thaikontot…inser jag att det blir mindre och mindre thaibath för varje gång jag överför…..

20150301_133508_resized 1 b

Ända sedan vi startade att göra galgar för ca 4 år sedan har ett set kostat 450 baht och för enkelhets skull 100 kr i Sverige. Men nu fungerar ju inte denna matematik längre…..vi måste räkna i thaibaht eftersom det är här vi har alla kostnader.

Från att fått in minst 450 baht per set
får man idag knappt 380 baht per set
En minskning på 70 baht per set!!

Sanningen är ju den att det även funnits tider då vi fått in mer än 450 baht per svensk 100 lapp, då vi fått lite ++ i kassan….men de pengarna finns ju inte kvar att täcka dagens förluster med, de försvann ju snabbt in i olika project…allt från husbygget till sjukhusräkningar och annat.

Jag har skickat ut en önskan till flera av de privatpersoner  som hjälper oss att sälja galgar ….om att priset måste höjas med minst en 20:a. Ett pris på ca 129 kr skulle göra att vi kan fortsätta med all hjälpverksamhet vi har igång.

De butiker som har galgar i sortimentet betalar oftast i thaibaht….så då drabbas vi inte på samma sätt. Där händer det istället att man vill avvakta med att beställa för att valutan är så dålig.

Varannan måndad brukar jag göra överföringar från svenska kontot till det thailänska….för varje gång blir gapet mellan valutorna större och större. Nu har jag medvetet avstått från att föra över pengar under några månader och hoppats på att kronan ska börja öka i värde igen….men det kanske bara är dumt?? den kan ju också gå ner ännu mer!!! Hemska tanke…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.