Nytt år fyllt med nya utmaningar

3
9244
Khun Lek firar Jul
Khun Lek firar Jul

Nytt år fyllt med nya utmaningar ….största utmaningen för mig blir att blogga mer aktivt,både här på denna blog men också på min privata blog 50+ i Bangkok.

Jag har helt kommit av mig, känner att det här sätter igång så mycket negativ energi inom mig….eftersom jag fortfarande inte lägger någon tid på att lära mig hur saker och ting fungerar inom datorvärlden. Men det är så många som hört av sig och undrat varför jag inte fortsätter att dela med mig av vad som hander i slummen…..det känns uppmuntrande 🙂 så jag gör ett nytt försök.

Största utmaningen för Hang on blir att hitta nya vägar för att öka produktionen ett snäpp till så de kvinnor som redan  arbetar hos oss kan fortsätta och att vi framöver kan erbjuda fler ett job. Jag tror mycket på social media när det gäller att hitta nya marknader men känner att jag behöver någon som kan hjälpa mig med den biten.

Att hitta en större och bättre lokal känns också som hög prioritet….det finns så mycket vi skulle kunna förbättra om vi hade mer utrymme. (så mycket så det räcker till ett eget blogginlägg)

 

En av de sista arrangemangen vi gjorde 2015 var att bjuda in till en riktig julfest….med tomte och allt. Totalt var det nästan 50 barn som kom och alla gick därifrån med en paket under armen och ett stort leende på läpparna….

Tillsammans med Mammas Kök….en catering firma i våra kvarter, Back to the Roots, en grupp för  adopterade som vill söka sina rötter  Thailand, fixade vi fika, godispåsar, julklappar och juldisco vi bjöd in bade de barn vi redan har kontakt med gm Hang On men också andra som de i sin tur fick bjuda med sig. Efter en sån mysig kväll kändes det bra att ta julledigt.

Julfi

Intervju med tomte….block och penna och många frågor fick tomten av denna tjej som gick in för sin uppgift ordentligt.

Wasana och Fon ville förstås vara med…..Fon fick jättefina kläder i sitt paket kan jag avslöja.

Lek….som en gång i tiden hjälpte oss at göra halsdukar då vi hade Stickcafé i slummen, kom  med sitt barnbarn som har mycket besvär av epilepsi och kan sällan vara med på något kul. Jag träffade dem för några dagar sedan igen och han hade inte pratat om något annat än julfesten under flera veckor, berättade farmor.

page

en för oss tidigare okänd mamma med sin son….kom och fick bade julklapp och presentkort

och så Ning och och Rak…..som verkligen had tagit jultemat på fullaste allvar och klätt sig i tomterött….undra hur många chokladbollar som slank ner i den lille magen?

3 COMMENTS

  1. Производство уличного освещения.
    Предприятие постоянно развивается и совершенствует нашу продукцию, поэтому возможно изменение размеров, конструкции и комплектации представленных моделей при сохранении или улучшении функциональных и технических характеристик.
    Производство МАФов для комплексного благоустройства города (скамейки уличные парковые, урны, вазоны.

    Фонари – это важная часть проекта. Выбор фонарей для улицы
    Особенности уличного освещения улицы имеет свои определенные характеристики.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.