skip to Main Content

En vacker idé. Med ett ännu vackrare resultat.

Hang on Hangers grundades 2010 av Annika Jonasson och sysselsätter för tillfället omkring 22 kvinnor i Klong Toey-slummen i Bangkok, Thailand. Många av kvinnorna här har inga andra sätt att försörja sig på och syftet är att ge dom och andra människor med speciella behov, en möjlighet att jobba i en trygg miljö. Att hjälpa dom till bättre självförtroende och framtidstro.

Målet är att erbjuda en både vacker och praktisk produkt som kan användas av människor världen över. Det hela började med ett problem – följt av en riktigt bra idé. Annika Jonasson, som bott i Bangkok sedan början av 2000-talet, kunde inte få sommarklänningarna att stanna på galgarna.

– Tänk om man kunde klä dem i tyg så att plagget hängde kvar. Och tänk om resultatet kunde bli en vacker inredningsdetalj också, resonerade Annika. Eftersom hon redan var engagerad i en rad välgörenhetsprojekt i Bangkoks slum, fick hon snart en lysande idé. Varför inte ge fattiga kvinnor och personer med särskilda behov möjlighet att producera dessa galgar för en rättvis lön i en miljö som inger hopp och trygghet?

Detta var början till Hang on Hangers i sin nuvarande form – ett välgörenhetsprojekt, som bygger på principerna i rättvisehandel. Intäkterna går framför allt till kvinnorna i projektet. Några av dessa har funktionshindrade barn och vinsten täcker de dagliga behoven för mat, sjukvård, tandvård och skolavgifter. Hang on Hanger stödjer även andra välgörenhetsprojekt i Bangkoks slum.

Annika Jonasson:
Vår idé är att klä hållbara stålgalgar i vackra tyger. Idag finns det galgar i två olika storlekar, varav de mindre är lämpliga för barnplagg. Några populära mönster återkommer år efter år, men vi arbetar också ständigt med att förnya och utveckla våra kollektioner. Vår ambition är att alltid vara uppdaterade med aktuella trender.

Hang on Hangers

Back To Top