skip to Main Content
Princesse Och Pinky

En doft av svensk sommar….

Jag känner nog ingen som blivit så glad som Moew blev den dag jag lovade att hon och hennes båda döttrar Princess 16 år och Pinky 11 år ska få följa med oss hem till Småland några veckor i sommar. Hon grät, skrattade och kramades och visste inte till sig så glad blev hon. För första gången ska hon lämna Thailand ett litet tag och ge sig ut i stora världen…åka till Sverige som hon har längtat efter att få besöka i så många år.

Under alla år som Moew har jobbat i slummen, först på Baan Chivit Mai i 12 år och sedan hos oss i 2 år, har hon träffat många svenskar. BCM drevs också av en svenska, Eva Olofsson, så det var inte ovanligt att det kom besökare dit också. Vi har alltid mycket svenskar som besöker vår verksamhet och dessutom har vi tagit emot många ungdomar som gjort sin praktik i vår verksamhet. Flera av dem har varit inneboende hos Moew och hennes familj och fått ta del av deras liv och levende. Nyfikenheten på Sverige och svenskarna har växt för varje gång besökare har berättat eller visat foton ”hemifrån”.

Så nu är det upp till mig att se till så alla förväntninga uppfylls…det blir nog inga svårigheter. Vi kommer lagom till skolavslutningar och midsommarfirande och det finns väl inte mycket som kan slå dessa högtider, eller? Jag tror att känskan av att, få gå var man vill i skog och mark, bada och fiska i sjön, plocka grönsaker i grannens land (jag hinner ju inget att odla själv under de korta sommarveckor jag är hemma;) kommer att bli en en otrolig upplevelse i sig.

Mycket kommer förstås att handla om GALGAR också….vi ska ut och berätta om vår verksamhet på några olika platser. vi kommer att åka runt träffa en del av våra återförsäljare och kunder….det brukar alltid vara en ström av hugade galgköpare som hör av sig då jag är hemma…

Princess och Pinky
Princess och Pinky

Princess och Pinky är minst lika förväntasfulla som sin mor….de ser fram emot att få träffa Filip,Moa, Wilma, Caroline och alla andra ungdomar som bott hemma hos dem…och att få öva på sin engelska!

blogg

Idag kunde Moew hämta ut sina turist visa, så nu börjar nerräkningen…. 26, 25, 24 och den 11:e juni åker vi.

This Post Has 2 Comments

  1. Så trevligt, hoppas att ni hinner med ett besök i göteborgstrakten, vi har plats och en tur till Liseberg kan vi alltid ordna.

    1. Ja Goteborg finns med på listan av ställen jag vill visa….sen gäller det bara att få tid att göra det också. Liseberg…det skulle säkert vara populärt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top