skip to Main Content

Songkran på G

badtant

Jag skulle inte heller ha något emot att krypa ner i en stor badbalja och bli lite ompysslad….För nu är det VARMT i Thailand….temperaturen är över 35 grader  varenda dag och det tillsammans med den höga luftfuktigheten gör det nästan olidlig. Jag tror faktiskt det är ännu varmare ner i de trånga gränderna i slummen där luften står helt still. Men nu blir det snart andra bullar….det stora vattenkriget bryter ut.  Nu till helgen börjar Songkranfirandet och då behöver man inte svettas….vattenkrig i minst 3 dagar!!

prinsen

Solkrämer är inget man använder …..i stället pudrar man sina barn. Varenda dag ser man vita små spöken trava omkring i gränderna. En annan vanlig syn nu när det är allra varmast är barn med rakade huvuden….på en del sparar man en liten tofs och piffar upp den med lite färg ;

skalleper

Äldsta dottern likanade mest en Skalle-Per eftersom hon också fått håret avrakta….för värmens skull, sa farmorn….jag tyckte det såg ut som lopporna härjat runt!

Moew och jag var och hälsade på i ”Nybygget” …..eftersom det var lite oklarheter. Fel färg  på väggarna och inget vatten i badrummet!! Vet inte vad som gjort att snickarn inte vill sammarbeta med Noan ….gissar att han tycker hela familjen är är lata!

Kan så vara….men att han bygger ett badrum utan att dra in vatten,gör mig arg. Vad jag förstår så har komunikationen mellan snickarn och blivande husägarna varit ganska ansträng 🙁 trist.  Trappen blev iaf mer en trapp än en stege!

20140408_143215

”Inget ont untan att det för något gott med sig”

Nu när snickarn lämnat bygget har den unga familjefadern tagit tag i jobbet….han målar om väggarna i beige och ska även dra in vatten. Jag tror-hoppas att det ska få honom att känna sig mer delaktig i familjens nya bostad….nu visar han att han faktikt inte är så ”oduglig” som ryktet säger.

Det blir nog en bra slut på detta byggprojekt ändå …..

Nu tar vi lite Songkran ledigt….

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top