ung ensamstående mamma….

0
462

Ju mer tid jag spenderar i slummen desto klarare bild har jag fått av hur otroligt dåligt det thailänska systemet lever upp till vad som sags vara ”obligatorisk skolgång”> Det går inte en dag utan att vi träffar barn och ungdomar som bara är i skolan sporadiskt under låg- och delar av mellan-stadiet för att sen helt droppa av. Det finns ingen från skola, sociala myndigheter som gör det minsta för att få föräldra eller barn att inse hur viktigt och vilken förmån det är att studera.

Beu o Moew

Detta är Beu…en tjej som jag stötte på första gången för ca 10 år sedan. Då var hon och hennes yngre bror elever på Baan Chivit Mai, en skola i slummen. Denna skola är bara för de yngsta åldrarna och sen flyttade syskonen vidare till ”vanlig” thaiskola. Både Beu och hennes bror säger att de slutat skolan efter åk 6. Deras mamma är död och nu bor de för tillfället hos en moster och hennes familj…tillsammans 7 personer i ett litet hus som kanske skulle kallas skjul för att ge en rättvis beskrivning.

Beu

Beu är 17 år och nybliven mamma till en liten flicka. Någon fader finns inte längre med i bilden. Moew som också känt Beu sedan hon var liten, tycker förstås att vi ska förbarma oss över flickebarn och babyn. Till att börja med har vi lovat att hon får göra galgar och sen hoppas vi att vi kan stötta och pusha så Beu kan börja studera igen när babyn blir tillräckligt stor för barnomsorg.

Utflykt med Baanchivitmai till lumpini

Ett foto från ”förr” jag ordnade en utflykt för barnen på BCM. Beu star längst fran till vänster i skoluniform, hennes bror strax bakom. Jag, Wasana och Fon samt Moew men oss kanske ni känner ni kanske igen 😉

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.